maandag 24 februari 2014

Een échte prinses!

Waar kan je anders een blog over schrijven als je de vorige dag een geweldige dag heb beleefd samen met je dochter. Dus dat ga ik dan ook maar doen.


Wat is er gebeurd?
Begin februari kwam ik op de weblog van BeautyNL een wel heel leuke winactie tegen. Je kon een compleet verzorgde dag winnen voor jou en je dochter. Een Glamorous feestje, georganiseerd door Fruitella, met een prinsessenjurk, make-up en mooie haren, foto’s van moeder en dochter, een high tea, vervoer in een limousine naar Assepoester de Musical, het bijwonen van de musical en een meet & greet. Wat wil je nog meer?
Het enige wat je moest doen om kans te maken, was een goede reden opgeven waarom je de dag zou willen winnen. En winnen, dat wilde ik wel. Dit zou een geweldige ervaring worden.
Nu weten de meesten van jullie dat mijn dochter Ayla geen suiker mag, dus Fruitella eet zij nooit. Dat was dan ook mijn reden: Door te winnen kon Ayla toch genieten van Fruitella!
En jullie raden het al: wij hebben gewonnen!

Gisteren was de grote dag.
Om tien uur werden we verwacht in kasteel De Hooge Vuursche  in Baarn. Een uurtje rijden voor ons, dus na het ontbijt vertrokken we snel die kant op. Over een geweldige oprijlijn, met blik op het kasteel arriveerden we bij het kasteel. We werden ontvangen door een medewerker van het restaurant De Hooge Vuursche, zeg maar een lakei. Onze jassen werden aangenomen en we werden begeleid tot aan de lift.
Boven stonden de tafels klaar, met meisjes en natuurlijk schalen vol met variaties van Fruitella.
Al snel werden we voorgesteld aan het mooi-maak-team, bestaande uit drie dames. Er waren elf meisjes met hun moeders, dus dat we moesten wachten was zeker. Maar wachten was niet erg, er kwamen verschillende pakketjes op tafel om armbandjes te maken en de prinsessen-in-wording vermaakten zich opperbest.
En dan de make-up in. Voor Ayla een prinsessenjurk, nagellak, een mooie knot, glittereyeliner, mascara, lipgloss en glitter in haar haar. Ook mijn haar werd gedaan met rollers en een krultang voor slag en terwijl de rollers afkoelden werd ook ik in de make-up gezet.
De hele dag liep er een fotograaf rond die foto’s maakte van zo’n beetje alles wat er gebeurde. En waren moeder en dochter klaar dan werden er foto’s gemaakt van de prinses alleen en nog een paar foto’s van moeder en dochter samen. Die foto’s komen nog mijn kant op. Ik heb een voorproefje mogen zien op het beeldscherm van de camera en ik ben echt heel benieuwd naar de hele serie.
 
Dit omtoveren naar prinsessen duurde de hele ochtend en vanaf half twaalf stond er een heerlijk high tea voor ons klaar. (Ook tussendoor ontbrak het ons niet aan drinken trouwens.) Sandwiches (zalm, kaas, bacon-kaas, bacon-ei-kaas), mini-scones, kleine taartjes, soesjes, slagroom, fruit. Ayla en ik hadden onze eigen zoete dingen meegenomen, maar dit hebben we weer snel in onze tas gestopt. Het fruit en de sandwiches waren té lekker.En dan, om één uur stonden de limousines klaar. Drie knalroze limousines! Nog even voor het kasteel op de foto met de limo’s en dan op naar 't Spant! in Bussum. En ook daar werden we weer koninklijk ontvangen met lakeien. Met drie lakeien liepen we naar de nog lege zaal om het podium te zien. De prinsessen mochten op het podium, waar ook Assepoester en de prins net aankwamen om ons te verwelkomen.

Alweer een fotomoment. 
Die kinderen werden er (bijna) gek van.

Nog even wachten in de foyer en dan mogen we, samen met al het andere publiek, de zaal in. En alweer had Jantine (degene die de leiding in handen had die dag) het goed voor elkaar: bij iedere stoel lag een tas met een overlevingspakketje (iets te drinken en te eten).


Na afloop van de voorstelling kwamen de acteurs naar de foyer, zodat alle kinderen op de foto konden met hun sterren. Dit was voor de hele zaal zo geregeld. 

Ayla vond de stiefbroer helemaal geweldig (in de musical heeft Assepoester een stiefzus én een stiefbroer), dus daarmee wilde ze in ieder geval op de foto. Voor Assepoester vond Ayla de rij te lang en dus nam ze genoegen met de prins.

Helaas, na de voorstelling geen limousine meer. Met een bus werden we teruggebracht naar het kasteel en dus naar onze auto’s. Voordat we in de auto’s stapten kregen we eerst nog een goed gevulde goodiebag – en niet alleen voor de kleine dames, maar ook voor de moeders – met (uiteraard) lekkers van Fruitella, maar ook nagellak, lipgloss, een gymtas, zonnebril en pen (voor Ayla) en popcakevormpjes en –mix, zonnebril, opvouwbaar tasje en pen (voor mij). En als extraatje de CD van de musical.

Onderweg naar huis stond de radio lekker hard en hebben we meegezongen met de liedjes.
Heel veel mooie herinneringen in ons hoofd en tastbare herinneringen om deze dag zeker niet te vergeten.

Namens de koningin (want dat was ik volgens Ayla).

Gegroet, Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten