maandag 9 januari 2012

Een nieuw jaar


Een nieuw jaar met nieuwe kansen, nieuwe dagen en weer heel veel mogelijkheden.
      En wat voor ons heel fijn is; dit nieuwe jaar is zonder hoesten begonnen.

Een kleine update: Ayla, onze dochter van vijf jaar, hoest al sinds mei. Niet de hele tijd, maar toch zeker één keer per week. Speciale neusspray, antibiotica, behandelingen door een kinesioloog, homeopathische geneesmiddelen en een aangepast voedingspatroon. Het hielp allemaal wel iets, maar echt over ging het niet. Twee weken voor het einde van het jaar was het weer heel heftig. Ik had zo met het meisje te doen en ik werd er zo moedeloos van.
      Opnieuw naar de huisarts en met een puffer naar huis. Het hoesten was meteen zo goed als weg. Na een advies naar aanleiding van mijn blog hebben we Ayla’s bed bij het hoofdeinde een stuk hoger gezet, omdat haar klachten ook zouden kunnen komen doordat maagzuur naar boven komt als ze ligt. Wij hebben dit gedaan onder het mom: ‘baat het niet, dan schaadt het niet’.
      Al met al heeft dit geleid tot het volgende resultaat. Ayla heeft al drie weken niet meer gehoest, gebruikt geen puffer meer en we zijn haar medicijnen aan het afbouwen. En af en toe, wanneer het zo uitkomt, mag ze iets eten met suiker erin. En dit leidt niet tot hoesten.
      Ayla straalt weer, ze voelt zich lekker en het lijkt wel alsof ze meteen een groeispurt maakt.

Ook ik zit weer lekkerder in mijn vel en ben met goede moed en frisse energie aan het nieuwe jaar begonnen. Een nieuw jaar waarin ik de rust hoop te hebben om dat wat er gebeurt over mij heen te laten komen. Om te genieten van de dingen en te doen wat er gedaan moet worden, zonder dit als ‘moeten’ te ervaren. Het leven is te waardevol om te veel stil te staan bij het negatieve. Ik wil me concentreren op het positieve, zodat ik de energie heb om ook negatieve dingen het hoofd te bieden.
      Ik ben nu wel erg filosofisch bezig, maar het komt er op neer: er zijn voor de kinderen, samen leuke dingen doen, veel wandelen omdat dat goed is voor lichaam en geest, lekker fröbelen, tijd voor mijzelf, genieten van een opgeruimd huis, lekkere dingen bakken wanneer ik daar zin in heb en bewust eten en snoepen (omdat dit ook zo goed is voor lichaam en geest). En even niet werken aan mijn boek over fibromyalgie. Ik heb geen zin om met het verleden bezig te zijn. Ik wil leven in het nu. Wie weet komt er een idee voor een ander boek, bijvoorbeeld naar aanleiding van de schrijfcursus. Of krijg ik ineens toch weer inspiratie om mijn boek verder op te pakken. Ik zie wel hoe het loopt.

Dit was in ieder geval mijn eerste blog van het nieuwe jaar en er zullen er nog heel wat volgen.

Liefs, Esther

2 opmerkingen:

  1. Wat een opluchting dat Ayla niet meer hoest! Maakt niet uit waardoor het nu kwam, het is opgelost! Fijn 2012, Esther!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor jou ook een fijn 2012, Vera.
    En bedankt voor je reacties de afgelopen tijd. Leuk om te lezen dat je meeleest.

    BeantwoordenVerwijderen