maandag 19 augustus 2013

De vakantie is weer voorbij

Het is stil in huis. Vandaag zijn de kinderen weer naar school en het lijkt wel of de weergoden dachten: einde vakantie, einde vakantieweer. Vanaf het moment dat we ons klaar maakten om te vertrekken, regent het pijpenstelen. En om ons nu meteen op de eerste dag helemaal drijfnat te laten regenen . . . daar hadden we geen zin. Er staat gelukkig een auto voor de deur. En wie weet kan ik de kinderen dan vanmiddag lopend ophalen. Voor vanmiddag wordt er tenslotte vanuit het westen zon voorspelt. Afwachten maar.

De vakantie vloog voorbij; we hebben ons dan ook goed vermaakt. Eerder schreef ik al over de kamer van Bob en Rick. Dit is het voorlopige resultaat:Nog wat schilderijtjes ophangen en kijken hoe we toch nog iets meer bergruimte kunnen creëren (zodat het opruimen makkelijk gaat!), maar het grote werk is gedaan.

Daarnaast hebben we bijna drie weken heerlijk gekampeerd in Epe. Sommige dagen was het bijna té warm, maar in de vakantie kan je wat makkelijker je tempo en je plannen aanpassen. Dus veel luieren, in en rond het zwembad hangen, een beetje lezen en af en toe een uitstapje. Echt vakantie.


Vandaag wilde ik de eerste schooldag goed beginnen met een wandeling. De regen hield mij tegen en ik wist genoeg andere dingen te doen. Het brooddeeg staat daardoor nu te rijzen en de koekjes liggen al af te koelen. Nu eerst wat “laptopzaken”, straks het deeg in de vormen, misschien toch nog een wandeling en wie weet het strijkwerk en dat zit de eerste schooldag er zo weer op. Dan is het weer gedaan met de stilte in huis. Heerlijk!

Groetjes, Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten