maandag 5 november 2012

Ervaring met de Ecowasbal

Sinds ik ongeveer een half jaar geleden in de Wereldwinkel de Ecowasbal tegen kwam, was er iets dat mij aantrok.

Hoe werkt de Ecowasbal?
De recyclebare Ecowasbal, vervaardigd van de milieuvriendelijke kunststof polypropyleen, wordt tussen de was in de wasmachine gelegd. In combinatie met een beetje wasmiddel wast de bal even schoon als puur wasmiddel. De bal, gevuld met kleine keramische balletjes, zorgt er samen met het weinige wasmiddel voor dat het vuil losweekt van de vezels. Minstens zo effectief als gewoon wasmiddel, en anti-allergeen. De zachtheid, elasticiteit en kleur van het textiel blijven behouden. De Ecowasbal gaat maar liefst duizend wasbeurten mee, gemiddeld zo’n vier jaar en bespaart de gebruiker op jaarbasis een behoorlijk bedrag.

Bij licht of normaal bevuild wasgoed kan je de Ecowasbal gebruiken zonder wasmiddel. Wanneer de was sterk bevuild is, wordt aangeraden om 15 ml wasmiddel toe te voegen.

Omdat zo’n bal toch 25 euro kost en de meningen op internet verdeeld zijn, durfde ik het eerst nog niet aan de Ecowasbal aan te schaffen. Totdat Kruidvat hem ongeveer een maand geleden in de aanbieding had voor slecht € 9,99. Voor die prijs heb ik het er op gewaagd en . . .
. . . ik ben zeer tevreden.
De meeste was doe ik met alleen de bal, dus zonder toegevoegd wasmiddel. En zelfs mijn “moestuinbroek” kwam schoon uit de machine.

Ik ben nu – tijdelijk – weer overgestapt op gewoon wasmiddel, maar dat is alleen omdat ik daarvan nog een voorraad heb staan.
De komende jaren hoef ik geen wasmiddel meer te kopen.
En wanneer de Ecowasbal op is na duizend wasbeurten koop ik een nieuwe. Die mag best 25 euro kosten, want dat is nog steeds een stuk goedkoper dan gewoon wasmiddel. Daarbij is het beter voor het milieu. (Tenzij er tegen die tijd natuurlijk andere varianten of informatie bekend is.)

Groetjes, Esther

3 opmerkingen:

  1. Handig! Alhoewel ik toch een beetje wasmiddel er bij zou doen voor de frissigheid denk ik. Ik ga zoeken of Kruidvat er nog eentje heeft liggen in een hoekje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben erg benieuwd, heb er ook al veel van gehoord, ik durfde het nooit aan omdat ik denk dat onze "boerderijwas" er niet schoon van wordt, ik ben erg benieuwd en je moet er zeker nog eens over schrijven hoe het op de lange duur is!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik gebruik wel een beetje wasverzachter, zodat de was net een beetje een fris luchtje mee krijgt. Maar dat deed ik sowieso al.

    BeantwoordenVerwijderen