dinsdag 16 oktober 2012

Een bewogen week

Wat ben ik blij dat de afgelopen week voorbij is.
Het was een week vol drukte en tegenslagen.

Gedoe en stress om de werkauto die Freek toegezegd was, maar toch weer teruggedraaid. Gelukkig weten we sinds vrijdag dat hij ‘m toch – na weken wachten, bellen, wachten, een gesprek en weer wachten – gaat krijgen. Nu nog afwachten of ze het model bestellen dat qua bijtelling het meest interessant is.

Gezeur met de computer. Ineens konden we niet meer inloggen op bijna alle sites (vandaar geen blog vorige week). Freek heeft de instellingen van de computer én van de virusscanner wel honderd keer nagelopen. Andere virusscanner gekocht. Allemaal zonder resultaat. En ook mijn laptop had hetzelfde probleem. Uiteindelijk, na de zoveelste reset van de modem, doet alles het weer. En hoef ik niet meer naar mijn ouders om Bob en Rick hun huiswerk voor typecursus te laten maken.

Een anders gelopen donderdag. De kinderen waren vrij van school en ik wilde met ze naar Artis. Oma ging dit keer ook mee en vanaf haar huis reed ik automatisch de A9 op – fout! – én zo de file in. Uiteindelijk werd het een bezoekje Ikea. Ook leuk, maar wel zonde van het schitterende weer.

Een duur uitgevallen bezoekje aan de bibliotheek. Zaterdag bezocht ik met de kinderen de bibliotheek om boeken weg te brengen en nieuwe te halen. Het verlengen van boeken regel ik via internet, dat scheelt een hoop gezeul.
Bij het inleveren van de boeken kwam echter de ene na de andere boete á € 2,55 in beeld. Ik naar de balie, want ik snapte de boetes niet. Wat bleek: ’t verlengen was drie weken geleden niet goed gegaan en dat bij alle vier de passen.
“Ja, dan hebt u het zeker niet goed gedaan. Volgende keer dus beter opletten.”
Alsof ik een klein kind ben. Zelfs Bob viel de onvriendelijke toon van de mevrouw op.

Samen met een uitgelopen bezoekje aan de logopediste met Ayla – waardoor ik moest haasten om op tijd bij school te komen, geplande bezoekjes aan de oogarts voor mijzelf (i.v.m. aanhoudende irritatie), aan de kinesioloog voor Rick en de logopedie voor Ayla en het willen regelen van een afspraak voor Rick bij de oogarts (i.v.m. aanhoudende hoofdpijn) begon ik al redelijk op mijn tandvlees te lopen. De gebeurtenis in de bibliotheek was de druppel. Thuis gekomen had ik het helemaal gehad en ben ik mijn bed ingedoken. Gelukkig was Freek thuis om het over te nemen.

Deze week staan er wat afspraken, maar daarom heen plan ik niets. Uiteraard zijn er wel dingen die ik zou willen doen, maar alleen op de momenten dat het voor mij goed voelt en verder . . .
. . . rustig aan.
(Bijtanken en opladen voor de komende herfstvakantie.)

Groetjes, Esther

1 opmerking:

  1. Soms heb je van die dagen of weken dat je alleen maar heel hard "AArrrrghhh!" wilt schreeuwen.. Hopelijk wordt de volgende beter!

    BeantwoordenVerwijderen