dinsdag 10 april 2012

Jaarkaart Artis

Sinds vorig jaar zomer nam ik mij voor om met de kinderen een jaarkaart voor Artis te nemen. We hadden toen enorm genoten van de dierentuin (dankzij vrijkaarten van een supermarktactie). Bovendien is het voor ons redelijk dicht bij; iets meer dan een half uur met de auto.
      Tot gisteren bleef het echter bij een voornemen.

Nu dus niet meer.
      Freek heeft deze hele week – sinds gisterochtend – storingsdienst en zou dus mogelijk niet veel thuis zijn, de kinderen waren onrustig door de anders-dan-anders-dagen rondom Pasen en het weer was niet bijster goed, maar de hele dag binnen zitten met de kinderen, zag ik ook niet zitten.
      Na het ontbijt heb ik brood, fruit en drinken ingepakt en zijn we met de auto naar Amsterdam gereden.

Bob was vorige week maandag nog met school in Artis geweest en heeft toen heel veel geleerd, onder andere hoe je een vlinder op je hand kan krijgen. Hij wilde dus het liefst meteen naar het Vlinderpaviljoen en daar aangekomen, had hij al snel een vrijwillige vlinder gevonden. Op een gegeven moment had hij zelfs twee vlinders op zijn hand.


(Na het fotomoment vlogen ze helaas beiden weg en daarna wilde het niet meer zo goed lukken.)

Het weer dwong ons om vooral in de binnenruimtes te kijken. Naast het Vlinderpaviljoen zijn we in het vernieuwde Vogel- en Apenhuis geweest en in het Insectuarium. Lekker kriebeldiertjes kijken; reuzensprinkhanen, kakkerlakken, vogelspinnen en zo.


      Vanwege Pasen was er de mogelijkheid voor kinderen om een kuikentje vast te houden, maar ook andere kleine huisdieren als konijnen, cavia’s en wandelende takken. Bob, Rick en Ayla hebben ieder een kuikentje op hun schoot gehad. Bob daarnaast nog een cavia en een mevrouw wilde Rick een wandelende tak geven. De tak bleef echter niet stilzitten en Rick vond het maar niets. (Hij wil liever een vogelspin als huisdier. Echt niet dat zo’n dier hier in huis komt.)


      Ter afsluiting de film ‘Het betoverende rif’ gezien en toen weer naar huis.

En volgende maand. . .
      Dan gaan we gewoon nog een keer.

Groetjes, Esther

2 opmerkingen: