maandag 20 januari 2014

Een creatief weekend met Bob

Soms zijn kinderen niet te volgen in hun gedachtegang. Ineens kwam Bob namelijk met het idee om een handpop te maken. Inmiddels weet ik dat die gedachte kwam door de kersthandpop die ieder jaar weer uit de doos met kerstspullen tevoorschijn komt.

Hij is zelf gaan zoeken op internet voor een patroon en kwam op de blog van Naomi Sluijs terecht.

Voor het weekend waren we al begonnen met het lijf en de armen. Zaterdag bleek het lijf, gemaakt volgens de aanwijzingen in de blog, toch niet echt te zijn zoals Bob het wilde. Hij kon maar net aan met zijn hand door de nek – en ik dus helemaal niet – en ook het hoofd was niet zo groot geworden.
Tja, dan heb je de keus. Of maken wat er van te maken valt óf een nieuw lijf maken. Het werd het laatste.
Zaterdag hebben de armen gevuld, het lijf dus opnieuw gemaakt en de ogen erop geplakt. Het werd al een echte muppet. ’s Middags nog naar de kringloopwinkel gefietst en daar een babyspijkerjasje gescoord.
Gisteren, zondag dus, hebben we de benen gemaakt en gevuld, de armen en benen aan het lijf genaaid en het gezicht afgemaakt.
Er zijn nog wat kleine details aan de handen die met de hand gedaan moeten worden (lijntjes van stiksteekjes tussen de vingers en op één hand wil Bob klittenband). Bob is nog niet handig genoeg om dit te doen en mijn handen kunnen dit helaas niet. Gelukkig hebben we Oma nog.
Ook willen we nog een spijkerbroek voor Felix – zo heet de muppet – naaien. Maar misschien wordt dat ook wel een klusje voor Oma.Dit is een trotse Bob met het resultaat
Groetjes, Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten