maandag 27 januari 2014

Plannentijd

De eerste maand van het jaar is alweer bijna voorbij. Een maand die voor mij – en volgens mij voor meer mensen – een tijd is van plannen maken.
Wanneer het nieuwe jaar begint en ik in mijn nieuwe – nog helemaal lege – agenda kijk, besef ik dat er weer een nieuw jaar is voor het realiseren van nieuwe plannen.
Vroeger kon ik me echt vasthouden aan mijn plannen; beschouwde het als een soort gebruiksaanwijzing waar ik me aan MOEST houden. Gelukkig heb ik geleerd dit los te laten. Lukt iets niet, dan is dat goed. Toch vind ik het fijn iets van een houvast te hebben en een overzicht te maken van wat ik graag zou willen en op welke termijn.

Uiteraard begon het jaar met het online zetten van Elisabeths Appelier. Ik heb ideeën genoeg om uit te voeren voor mijn webwinkeltje en om daar een beetje zicht op te houden, heb ik toch maar het één en ander opgeschreven.

In het voorjaar gaat het werk op de moestuin weer echt beginnen. Ik was hier nog totaal niet mee bezig, totdat ik twee weken geleden op de moestuin was om pastinaak te oogsten. Als vanzelf begon ik een stukje om te spitten en zo kwamen ook weer de ideeën en de inspiratie om het komende seizoen te vullen. Het plan ligt inmiddels klaar. De komende maand heb ik vooral Freek nodig voor het zware voorbereidende werk, maar daarna mag ik weer aan de slag.

Dan heb ik nog allerlei wensen om mezelf meer kennis te geven (o.a. over kruiden). Om dit nu echt te gaan doen, heb ik ook dit in een overzicht gezet en het zo gepland dat ik iedere week of iedere twee weken wel iets oppak.
En, niet te vergeten, mijn creatieve plannen. Het heeft allemaal geen haast, het is geen moeten, maar soms is het gewoon fijn om het vast te leggen. Anders heb ik het gevoel dat de tijd door mijn handen slibt en er niets tot stand komt.

Ook iets heel leuks: afspraken maken met vrienden voor logeerpartijtjes of bezoekjes in weekenden, een midweek weg met de kinderen en mijn moeder. Toch handig als dit in de agenda staat. Heerlijk om naar uit te kijken! Maar ook goed om ook dit soort dingen te verspreiden. Het zijn namelijk leuke dingen, maar vergen ook energie. En die wil ik nu eenmaal graag goed gebruiken en verdeling is dan een must.

Herkennen jullie dit ook: dat je het begin van het jaar gebruikt om allerlei plannen te maken? En lukt het je meestal om deze plannen ook waar te maken?
Ik ben benieuwd.


Groetjes, Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten