zondag 17 november 2013

Sinterklaas is in het land

Afgelopen maandag was het Sint Maarten en die avond begonnen ook de dagelijkse uitzendingen van het Sinterklaasjournaal. Dit blijft voor de kinderen een geweldig programma, waar ze spontaan sneller voor afwassen.
En tevens is zo'n eerste uitzending de aftrap voor de Sinterklaastijd.

Woensdagmiddag is de doos met Sint-versieringen naar beneden gehaald. Ieder jaar bewaar ik de leukste Sint-knutsels en die gaan samen met de pietenpakken, Sint-films, Sint-boeken en Sint-CD's in een bananendoos. Het moet dus wel in de doos passen, want ik wil ook niet alles bewaren.Bob en Rick hadden zelf bedacht om die middag pepernoten te gaan maken. Het deeg hebben we samen gemaakt, maar het rollen van de pepernoten kunnen ze heel goed zelf.
Ayla mocht van haar broers niet meehelpen; het was echt iets wat ze samen wilden doen. Niets mis mee, dan maken wij toch gewoon taai-taai.En dan is dit het resultaat:


Tijdens het kijken van de film 'Bennie Stout' een lekker en gezond sapje met een bakje zelfgebakken lekkers. Mmmmm!
En natuurlijk het pietenpak uitproberen om te kijken welke Ayla het beste past, zodat ik een nieuwe veer kon kopen. De oude veren zijn zes jaar lang gebruikt en waren nu echt af.En dan staan de kinderen er tijdens de Sinterklaasintocht er zo bij:

Fijne Sinterklaastijd allemaal!
Groetjes, Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten