maandag 4 maart 2013

Even stil staan en afsluiten

Deze tijd is eigenlijk een tijd om nieuwe plannen te maken en om weer naar buiten te gaan na een lange winter binnen zitten. Maar het komt er niet van. Inmiddels denk ik dat we eerst bepaalde zaken moeten afsluiten om ruimte te maken voor nieuwe dingen. Er zijn op dit moment nog dingen die ons tijd en energie kosten. Zaken die we graag los willen laten en waar we ook mee bezig zijn.

Zoals onze auto. Besteld in mei 2012, geleverd in december 2012 en tot afgelopen week met allerlei storingsmeldingen. Inmiddels lijkt het probleem verholpen (het lag aan de veer in het gaspedaal die door het aanpassingsbedrijf was vervangen), maar helemaal afgesloten is het nog niet. Ten eerste hebben we binnenkort een gesprek met de verkoper over hoe dingen gelopen zijn. Ten tweede gaat het bedienen van het gas – ik geef gas middels handbediening – nu een stuk zwaarder. Misschien moet dit wennen, misschien moet hier nog een aanpassing op gemaakt worden. Daarnaast heeft de autodealer veel tijd nodig gehad om het probleem te vinden en willen ze dit (gedeeltelijk?) verhalen op het aanpassingsbedrijf. Hopelijk gaat dit makkelijk en zonder onze tussenkomst, maar toch . . .
Ik zal blij zijn als dit allemaal achter de rug is.
En dan hebben we nog een energie slurpende situatie, waar ik hier – en plein public – even niets over schrijf.

Samen met een ziek kind (Ayla was de afgelopen week de hele week thuis met een fikse gehoorgangontsteking) en de aanhoudende kou (waar nu eindelijk een eind aan lijkt te komen) kom ik niet toe aan dingen die op mijn ‘to do’-lijstje staan: maandelijkse schoonmaakbeurt, opruimen van de moestuin, belastingaangifte doen, zomervakantie boeken.

Waar ik wel aan toe kwam: het haken van een leeuwtje voor Bob.
Voor Ayla had ik laatst een lieveheersbeestje gehaakt met hulp van een patroon van internet (http://grietjekarwietje.blogspot.nl/2011/10/haakpatroon-lieveheersbeestje.html).

Toen wilde Bob graag een leeuwtje die op zijn eigen ontworpen stripfiguur lijkt. Tja, daar was geen patroon van. Nu wel dus.
Bob en ik zijn erg tevreden over het resultaat.

Op de foto zie je links zijn tekening en rechts het gehaakte resultaat.

Wie interesse heeft in het patroon, laat het even weten. Dan werk ik het uit voor een ander blog.

Groetjes, Esther

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke leeuw is dat geworden!
    Groetjes Mirjam Buil

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie leeuw (zowel van jou als Bob) en leveheersbeestje

    BeantwoordenVerwijderen