maandag 5 september 2011

School is weer begonnen

Vanaf vandaag gaat het gewone leven weer beginnen. De kinderen zijn vandaag weer voor het eerst naar school en wonder boven wonder waren ze vanochtend alle drie op tijd wakker. De ochtend verliep bijna als van ouds en we kwamen dan ook op tijd op school.
Vakantie is leuk, maar de structuur van school en alles wat daar bij komt is toch ook wel fijn. En je geniet dan nog meer van de weekenden en andere vrije dagen.

Aan de natuur kan ik merken dat onze regio dit jaar laat vakantie had. We zitten al volop in de overgang naar de herfst. Oké, de afgelopen paar dagen hadden we mooi nazomerweer, maar aan de ochtenden merk je de verschillen. Het is vochtig, koud en nevelig. Ook de bomen beginnen te verkleuren en de eerste blaadjes vallen van de bomen. Het mais staat klaar om binnengehaald te worden en de boeren zijn volop bezig om het – reeds verkleurende – gras te maaien als voorraad voor de winter.

De herfst die zich aankondigt, de school die weer begonnen is en het begin van allerlei clubjes doet mij beseffen dat we een nieuwe periode binnen gaan. En daar is niets verkeerds mee.

Groetjes, Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten