maandag 25 augustus 2014

Vakantie: niets hoeft, veel mag!

De vakantie zit er voor ons (alweer even) op. Ook dit jaar hebben we weer volop genoten. Nu hadden we ook gigantisch mooi weer. Nog beter dan voorgaande jaren. 
vlnr: onze auto, tentje van de kinderen, de grote tent, tent van de buren

Voor ons geen vakantie over de grens en we zoeken de zon niet speciaal op, maar “gewoon” drie weken kamperen ergens in Nederland.
Wij houden echter niet van “kramperen”, we houden wel van een beetje gemak en ruimte. We hebben dan ook een grote tent mee en voldoende spullen.

Waar we het meeste van genieten, is toch wel het buiten zijn. Zelfs bij het slapen in de tent ervaren we dat we meer buiten zijn dan in onze eigen slaapkamer. (Dat merken we vooral als we weer thuis zijn en we slechter slapen door het gebrek aan frisse lucht.)
Eten, thee drinken, lezen, kletsen, wandelen, fietsen, relaxen. Alles doen we buiten. Heerlijk!

Aan het ontbijt
Onze vakantiedagen rijgen zich als vanzelf aaneen. Ik realiseer me dat dit voor sommigen heel saai is, maar voor ons betekent het juist de ultieme vakantie.
We worden ’s morgens rustig wakker en ontbijten samen (in de loop van de vakantie wordt de opstaan-en-ontbijt-tijd steeds een beetje later), we gaan op stap of doen alleen een boodschapje, we lunchen op de camping en ’s middags vermaken de kinderen zich op de camping met elkaar en met vakantievriendjes. Freek bereidt het avondeten en na het eten wordt er door de kinderen afgewassen en daarna nog gespeeld tot bedtijd.
Dit is vakantie!


De tijd dat de kinderen zichzelf vermaken kunnen Freek en ik heerlijk ons eigen ding doen. Dit kan lezen zijn of kletsen met de buurtjes. Uiteraard zwemmen we ook af en toe mee met de kinderen of we fietsen nog een stukje (dit geldt vooral voor mij). En klusjes als de afwas, een handwasje of wat opruimen worden tussendoor – heel relaxt! – gedaan.


De indeling is niet altijd zoals ik hierboven geschreven heb, maar dit laat wel de hoofdlijnen zien.
Genieten van een ambachtelijk ijsje

Samen fietsen nemen we ons ieder jaar weer voor, maar óf er staat te veel wind óf het is te warm óf de kinderen vermaken zich te goed op de camping. Dan fiets ik vaak alleen een stuk. Goed voor mijn lijf en handig om de directe omgeving te verkennen.

Het is wel duidelijk: op vakantie staat genieten voor iedereen voorop. En voor ons betekent dat dat we ons niet te druk maken.

Waar geniet jij van op vakantie?


Groetjes, Esther

Geen opmerkingen:

Een reactie posten