vrijdag 13 juli 2012

Bijna vakantie!

Het grootste deel van de Nederlandse scholen is al weken dicht, maar Regio Noord gaat nog trouw naar school. Nog één week en dan zijn ook onze kinderen vrij. En wat kijken we er allemaal naar uit.
We zijn moe, licht – tot zwaar – prikkelbaar en de kinderen kunnen zich niet meer zo goed zelf vermaken.
Afgelopen woensdagmiddag ben ik met de kinderen – zomaar op een doordeweekse schooldag – naar Artis geweest. We hebben sinds Pasen een jaarkaart, maar een tweede bezoek was er nog niet van gekomen. Ook afgelopen zondag zat het weer niet mee. Ineens dacht ik: waarom gaan we niet op woensdag. Broodjes mee om in de auto op te eten en meteen vanuit school doorrijden naar Amsterdam. En het was heerlijk.
Even helemaal uit de sleur, een soort voorproefje op de vakantie.
Wie weet, doen we dat komende woensdag wel weer. De kinderen zijn namelijk wel moe, maar hebben wel behoefte aan afleiding, aan buitenlucht, aan vermaakt worden.

Zelf neem ik het er nog even van dat de kinderen nog op school zitten. Nog even genieten van de vrijheid om fietstochten te maken, brood te bakken met een stel vrouwen (en onderwijl praten en tussendoor wandelen) en wat – vooral leuke – klusjes te doen.
Oké, vooruit, ook het huishouden krijgt aandacht, maar mijn meeste tijd stop ik bewust in mijzelf. Straks sta ik zes weken paraat voor de kinderen. Dan heb ik minder tijd voor het huishouden (maar dat overleeft het wel), maar ook minder tijd voor mijzelf.

Ik merk dat – juist doordat ik nu nog geniet van de rust tijdens schooltijd en het spaarzame mooie weer – het schrijven van een wekelijkse blog niet bovenaan mijn prioriteitenlijstje sta. Daarom schrijf en plaats ik nu al deze blog, omdat het nu goed uitkomt.
En de komende weken?
Tja, wie weet kunnen jullie af en toe iets leven over mijn bezigheden. Maar het zou ook best kunnen dat ik zo op ga in de vakantie en alles wat daarbij komt, dat jullie het even zonder mijn berichtjes moeten doen. Dan ben ik er in september weer, wanneer de kinderen weer naar school gaan.

Ik wens jullie allemaal een mooie zomer. Geniet!
Liefs, Esther

2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar die prikkelbaarheid.. Sterkte nog even en als het zo ver is: geniet!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet van de zomer ! En tussendoor waai ik voorbij om te zien of je een schrijfmomentje hebt gevonden.....dat houd ik vol totdat je er in ieder geval in september weer bent !

    BeantwoordenVerwijderen