maandag 21 mei 2012

Eindelijk weer mooi weer!

De winterjassen hangen gewassen in de kast. Vorige week hebben we ze nog gedragen, maar het ziet er naar uit dat dat nu echt niet meer nodig is.
Het is wel even wennen om naar buiten te stappen zonder jas en ik merk dat mijn lijf er nog een beetje aan moet wennen. Door de benauwde warmte zetten mijn gewrichten op en worden mijn vingers stijf. Maar het feit dat ik om half tien ’s morgens al in mijn hemd op de moestuin aan het werk ben, vind ik heerlijk.

Vanmorgen ben ik vanuit school meteen doorgefietst naar de tuin. Ik was voor Hemelvaart al begonnen met onkruid verwijderen en ik hoopte dat vanmorgen voldoende zou zijn om de rest van de tuin te doen. Dit bleek ijdele hoop. Na anderhalf uur – met pauzes – gebukt staan, wilde mijn lijf echt niet meer. Dat wordt dus van de week nog een keer heen. Zolang het dit weer blijft, is dat geen straf. Al zal door deze groeizame temperaturen, in combinatie met regen en zon, het onkruid blijven groeien. Gelukkig groeien de overige gewassen ook en heb ik net al genoten van een broodje kaas met rucola en radijsjes van de tuin. Heerlijk in het zonnetje.
De thuis voorgezaaide pompoen- en courgetteplanten groeien ook goed, dus die gaan naar de moestuin komende week. De sperziebonen en de mais kunnen worden gezaaid. Dat worden dus nog heel wat uurtjes op de tuin deze week.

Morgen echter niet. Dan gaan de kinderen op schoolreisje en zijn daardoor later uit dan gewoonlijk. Samen met het mooie weer is dat voor mij de dag om weer eens een fietstocht te gaan maken. Dat wordt voor mij de eerste keer dit jaar en hopelijk gaan er nog veel tochtjes volgen.

Samen met bezoekjes aan de tandarts – zowel Rick als ik hebben een gaatje dat geboord moet worden –, de therapie van Bob, het doen van de boodschappen en de was en nog wat andere verplichtingen zal de week weer omvliegen.
Volgende lekker een midweekje weg met Freek en de kinderen. In het weekend de tassen inpakken en dan vijf dagen even helemaal niets. (Dus volgende week waarschijnlijk geen blog.)

Geniet van het mooie weer.
Liefs, Esther

1 opmerking: