maandag 24 september 2012

Winterjas en elektrische deken

Afgelopen vrijdag is de herfst begonnen en dat konden we die hele week al merken. ’s Morgens was het al echt fris en ik heb de winterjassen tevoorschijn gehaald. Ook heb ik Ayla’s kast al anders ingedeeld. De korte broeken en zomerjurkjes zijn voorlopig niet meer nodig en liggen opgeborgen. Meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens goed naar haar stapels kleding te kijken. Ik vind het echt geweldig dat ik van twee kanten kleren voor haar krijg, maar dat betekent wel dat ik selectief kan zijn. Dus alles wat iets te klein dreigt te worden de kast uit. Net als shirtjes die niet echt haar kleur zijn. Het is weer heerlijk overzichtelijk in haar kast, met kleding die Ayla goed staat. Nu kan ze naar hartenlust eigen combinaties maken, zonder dat ik denk: “Nee, niet die net te vale broek met dat bleek makende shirt.”
Deze week mijn kast en die van de jongens onder handen nemen. Dat ruimt weer lekker op.

Al een paar avonden kwam ik ’s avonds moeilijk in slaap. Behalve een nachthemd had ik al een soort pyjamabroek en sokken aangedaan – heerlijk charmant – maar nog duurde het ruim een kwartier om warm te worden in bed. En als ik niet kan slapen, ga ik al snel denken. Van denken komt piekeren. Tja, en dan slaap je dus helemaal niet meer.
Nu heb ik gelukkig een heel lieve man die op een avond – ongevraagd – de elektrische deken op mijn bed heeft gelegd. Voor dat ik in bed stap haal ik de deken uit het stopcontact en uit mijn bed (omdat ik nu eenmaal magnetische velden wil vermijden), maar mijn bedje is dan al heerlijk warm. Sindsdien slaap ik binnen vijf minuten. Zalig!

En het is dan misschien jammer dat het niet zulk lekker weer meer is, maar goed aangekleed kan ik genieten van de veranderde natuur en de zon die net tussen de wolken door schijnt.
’s Avonds kaarsjes aan, kopje thee, een boek erbij of een handwerkje.
Het is tijd om de drukke zomertijd achter me te laten (de moestuin vraagt vanaf nu wat minder werk) en tot rust te komen en mezelf te vinden.

Genieten jullie mee?

Liefs, Esther

2 opmerkingen:

  1. Ik geniet momenteel helemaal niet. De (komende) herfst speelt me ieder jaar weer parten, het liefste sla ik deze maanden over en duik ik na een hete zomer, zó de winter in. Blech..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vera, dan wens ik je heel veel sterkte de komende tijd.
    En wie weet, ga je herfst nog eens meer waarderen (ik vond de herfst vroeger ook niets).

    BeantwoordenVerwijderen